dimarts, 13 de novembre del 2012

La caixa de Pandora

File:Pandora - John William Waterhouse.jpg

         
Fitxa artística
Autor: John William Waterhouse
Data: 1896
Material: Pintura a l'oli
Museu: Col.lecció privada
















La caixa de Pandora, es un mite grec que esdevé per culpa del mite de Prometeu, que descobreix el poder del foc a la humanitat. Zeus, com a vengança decideix que l'enganyara per tant de aportarli desgracies a la humanitat. Aixi que, el mite de Pandora comença aqui:
Zeus, enfadat amb Prometeu, ordena a Hefest déu del foc, va crear una figura de fang, d'una donzella preciosa, Atena, va vestir a la figura, Hermes li va donar la parla i Afrodita li donà sensualitat. Així Zeus va crear una donzella que amb ella portaria totes les desgracies per el món dels mortals.
Així doncs, Zeus portà a Pandora, la bella donzella, a la terra, i Epimeteu (germà de Prometeu) cegat per la bellesa de la dona, va acollir-la sense pensar en que mai hauria d'acceptar un regal de Zeus, així oblidant el consell del seu germà Prometeu. Així doncs, aquella donzella, portava una caixa amb tots els mals del món i Zeus advertí que no l'havien d'obrir. Però, com tots sabem, la donzella va obrir la caixa de Pandora alliberant així tots els mals del món mortal. La donzella, espantada i arrepentida del que havia fet, tencà la caixa rapidament atrapant la esperança a dins d'ella.

Opinió personal: Jo crec, que el fet de que l´esperança quedes atrapada a la caixa, no era el plà de Zeus, ja que molts dels bens que venien a la caixa de Pandora, pujaven directament a l'olimp, deixant aixi tots els mals a la humanitat, però, ja que Pandora va tancar la caixa rapidament, l'esperança es quedar en el món i els homes tenien l'esperança de que tenien esperança


                                                                                                       Marina Panyella


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada