dimarts, 20 de novembre del 2012

Les bodes de Tetis i Peleu



















Aquest quadre, oli, representa la boda de Tetis i Peleu, nimfa marina i rei dels Pítia que van engendrar a Aquil·les, pintat per Jacob Jordanes entre els anys 1636 i 1637 i actualment es troba al Museu del Prado

La història explica que Zeus i Posidó van esdevenir dos pretendents inigualables de la nimfa, però llavors van assabentar-se d’una profecia que els faria espantar-se; Tetis engendraria a un fill que esdevindria molt superior al seu pare.

Juntament amb l’ajuda del oracle, Zeus i Posidó; si el fill fos d’un d’ells la seva sobirania correria perill, així que decideixen que el futur pare sigui un mortal, eliminant la possibilitat d’una batalla. L’elegit va ser Peleu.

Tanmateix Tetis no volia casar-se amb un simple mortal, i Teleu va haver de lluitar fins i tot contra ella. No va desistir ni quan la nimfa es va transformar en lleó o quan el va cremar.

La nimfa va acabar rendint-se i la boda va ser coneguda amb el nom de “Cap de las Sèpies”, ja que en la última transformació Tetis s’havia convertit en sèpia. 



Júlia Cisternas Aran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada