dimarts, 20 de novembre del 2012

Perseu i Andròmeda

Perseu i Andròmeda


Andromeda 
Pintat per Ticià


Etiòpia hi governaven el rei Cefeu i la reina Cassiopea. Aquests reis tenien una filla mol bella anomenada Andròmeda.
 La reina havia afirmat que ella i Andròmeda eren més belles que les Nereides, les nimfes del mar. Aquest acte provoca la ira de  Posidó que envia a la ciutat la seva bestia marina anomenada Ceto (la balena).
L'Oracle d'Ammon va enunciar el rei que la unica manera de fer fora el monstre era sacrifica a Andròmeda, oferint-la a el monstre. Així que va encadenar-la nua perquè els monstre la devorés.

Perseu de tornada cap a casa després d'haver aconseguit el cap de Medusa va passar per Etiòpia, va sentir els crits de la donzella, i veient a Andròmeda encadenada es llença a llom de Pegàs contra el monstre, l'heroi tancà els ulls i mostra el cap de medusa a Ceto que quedà petrificat i se'enfonsà al fons del mar.

Perseu alliberà a Andromeda de les cadenes i la portà al costat dels seus pares, Cefeu com a recompensa li oferí la ma d'Andròmeda, però Perseu s'hagué d'enfrontà a Fineu, oncle i antic pretendent d'Andròmeda, Fineu era recolzat per els reis però  Andròmeda volia casar-se amb Perseu, així que comensà una disputa entre dos van-dols, uns a favor de Perseu i els altres a favor de Fineu.
Perseu al final es va veure obligat a ensenyar el cap de Medusa per aconseguir la victòria ja que el seu van-dol estava en inferioritat. Finalment Perseu aconseguir complir el seu desig i es casà amb Andròmeda. 

5 comentaris: